Πότε θα βγούν τα αποτελέσματα των πανελληνίων 2015-Πτώση των βάσεων-Μηχανογραφικό Δελτίο-κωδικός ασφαλείας- εγγραφές-μετεγγραφές φοιτητών-Βάσεις 2015


Το μεσημέρι της Τρίτης 23-6-2015 οι βαθμοί των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια της χώρας και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΟΠΑΙΘ, σύμφωνα με εγκύκλιο-χρονοδιάγραμμα που εξέδωσε σήμερα τοΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΊΑΣ.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που εστάλη  στα βαθμολογικά κέντρα, η τελική ολοκλήρωση των βαθμολογιών θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουνίου για όλα τα μαθήματα καιΤο μεσημέρι της Τρίτης 23-6-2015
 αναμένεται να αναρτηθούν οι βαθμολογίες στα λύκεια της χώρας. 

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να δουν τα αποτελέσματα και στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.


Εκ των 68.345 θέσεων, οι 44.200 θέσεις ανήκουν σε πανεπιστήμια και εκκλησιαστικές ακαδημίες με τις υπόλοιπες 24.145 θέσεις να ανήκουν στα ΤΕΙ.

Από 15 Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας PASSWORD), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου, και αμέσως μετά θα αρχίσει η διαδικασίας της ηλεκτρονικής υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων.
Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.
Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, ως τις αρχές Ιουλίου.


Αντίστοιχα, οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Σημειώνεται ότι οι περσινές (2014) βάσεις είχαν ανακοινωθεί στις 28 Αυγούστου
Δείτε τα πάντα για τις ... Πανελλήνιες 2015 .


Προβλέψεις  βάσεων 2015 

 Τα θέματα των Μαθηματικών και της Φυσικής Κατεύθυνσης που ήταν υψηλής δυσκολίας, αναμένεται να ρίξουν τις βάσεις στο 2ο και 4ο πεδίο. 
Οι βάσεις των σχολών της θεωρητικής κατεύθυνσης αναμένεται να πέσουν συγκρατημένα.  
Οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ του 2015 θα ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου

 Οι άλλοι δύο παράγοντες που θα επιρεάσουν την κίνηση των βάσεων είναι:
  • O αριθμός των υποψηφίων σε σχέση με τον αριθμό των εισακτέων
  • H σχέση ζήτησης - προσφοράς θέσεων, δηλαδή ο αριθμός των υποψηφίων που εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις «σχολές κύρους» ή στις «σχολές περιορισμένης ζήτησης» και οι προσφερόμενες θέσεις στις παραπάνω σχολές.
1ο Πεδίο (Θεωρητικές Επιστήμες)

Εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις για την εικόνα των βαθμολογιών, οι υποψήφιοι θα πρέπει να αναμένουν πτώση βάσεων σε Νομικές, ορισμένες Παιδαγωγικές Σχολές και Προσχολικής Ηλικίας όπου μειώνονται ανεπαίσθητα οι θέσεις εισακτέων. Σε Ιστορία και Αρχαιολογία και Θεατρικές Σπουδές έχουν δοθεί περισσότερες θέσεις εισακτέων, η πτώση –ανάλογα και με τη ζήτηση από την πλευρά των υποψηφίων- μπορεί να είναι μεγαλύτερης έντασης.
 2ο και 4ο  πεδίο Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές σχολές
 Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος οι πολυτεχνικές σχολές που αποτελούν πρώτη επιλογή χιλιάδων υποψηφίων θα παρουσιάσουν αισθητή πτώση, όπως και οι Φυσικομαθηματικές. Πέρσι, δύο από τις πιο δημοφιλείς σχολές του ΕΜΠ φλέρταραν με τα 19.000 μόρια, βαθμοί που σημειώνονται συνήθως μόνο στις Ιατρικές σχολές, φέτος όμως πολύ πιθανόν να χάσουν τα 500 μόρια που «κέρδισαν» πέρσι επιστρέφοντας στο 18,5.
 3ο πεδίο Επιστήμες υγείας
 Η δυσκολία των θεμάτων της Βιολογίας κατεύθυνσης που είναι το πρώτο μάθημα βαρύτητας ήταν πιο δύσκολα από πέρυσιόχι όμως και για τους άριστα προετοιμασμένους που διεκδικούν μία θέση στις περιζήτητες ιατρικές σχολές. Ομως, σε συνδυασμό με τα δυσκολότερα θέματα σε Φυσική και Μαθηματικά κατεύθυνσης η τάση είναι ελαφρώς πτωτική, με την Ιατρική Αθηνών να «επιστρέφει» γύρω στα 19.000 μόρια. Ανάλογη πτωτική τάση υπάρχει για τις υπόλοιπες σχολές.
 4ο πεδίο Επιστήμες οικονομίας και διοίκησης
 Τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας που είναι το πρώτο μάθημα βαρύτητας του πεδίου ήταν εύκολα, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις να ισορροπούν μετά τα δύσκολα θέματα στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας που είναι το δεύτερο μάθημα βαρύτητας. Αυτό σημαίνει πως οι βάσεις θα μεινουν περίπου στα ίδια επίπεδα καθώς οι θέσεις ψαλιδίστηκαν και λιγότεροι υποψήφιοι επέλεξαν το πεδίο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr


Δείτε αναλυτικά για το Μηχανογραφικό δελτίο.

  1. Μηχανογραφικό δελτίο.
Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι το μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2015 αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΟΠΑΙΘ www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΓΕΛ & ΕΠΑΛ-Β΄ ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΕΠΑΛ-Α΄.
Μετά τις 15 Ιουνίου και κατόπιν νέας ενημέρωσης, όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.
  1. Διαδικασία του10% χωρίς νέα εξέταση.
Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, μετά τις 15 Ιουνίου θα έρθουν σε επαφή με το Λύκειό τους, ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και στην πορεία να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Υπενθυμίζεται ότι
- δικαίωμα για το 10% των θέσεων έχουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ τα έτη 2013 ή 2014, διεκδικώντας το αντίστοιχο ποσοστό θέσεων (40% για το 2013 και 60% για το 2014).
- όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
    
Για το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄πατήστε εδώ.
Για το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑΛ Α΄πατήστε εδώ.
Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

Δέκα κριτήρια που πριμοδοτούνται με διαφορετικά μόρια και ποσόστωση έως 10% επί του αριθμού εισακτέων σε κάθε πανεπιστημιακό τμήμα ή σχολή προβλέπει το νέο σύστημα μετεγγραφών που αναμένεται να συμπεριλάβει στο εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο τοΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΊΑΣ.
Μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που τίναξε στον αέρα το προηγούμενο σύστημα κρίνοντάς του αντισυνταγματικό, το νέο καθεστώς που θα το αντικαταστήσει από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος χαρακτηρίζεται από περιορισμό των μετεγγραφών σε όλες τις σχολές και ταυτόχρονα διεύρυνση των κατηγοριών στις οποίες έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αιτήσεις. Από όσους υποβάλλουν αίτηση, όμως, μόνο ένας στους δέκα νεοεισερχόμενους φοιτητές θα κατορθώσει τελικά να πάρει μετεγγραφή, εκτόςΑΝ κάποια τμήματα πανεπιστημίων ή ΤΕΙ εισηγηθούν αιτιολογημένα διαφορετικό ποσοστό.
Δίνονται όμως και δύο νέες δυνατότητες: να λαμβάνουν μετεγγραφή δικαιούχοι από όλα τα έτη εκτός του τελευταίου  - και φυσικά όσων έχουν υπερβεί τον κανονικό χρόνο σπουδών 0- και φοιτητές πανεπιστημίων εξωτερικού (κάτι που είχε καταργηθεί πριν από πολλά χρόνια) για εξαιρετικούς λόγους.
Αυστηρός έλεγχος.
Πάντως η διαδικασία έγκρισης των μετεγγραφών αυστηροποείται καθώς όλες οι αιτήσεις θα κρίνονται από πενταμελή επιτροπή με πρόεδρο δικαστικό λειτουργό και μέλη έναν πανεπιστημιακό έναν καθηγητή ΤΕΙ και δύο στελέχη του υπουργείου Παιδείας.
Η επιτροπή αυτή θα εξετάζει τα κριτήρια που επικαλείται ο υποψήφιος, θα το μοριοδοτεί (σ.σ: τα μόρια για κάθε κατηγορία ακόμα συζητούνται) με βάση όσα κρίνει ότι πράγματι ισχύουν και θα κατατάσσει σε έναν πίνακα.ΑΝ η σχολή για την οποία ενδιαφέρεται δεν έχει συμπληρώσει το 10% ή αν είναι στις πρώτες θέσεις του πίνακα έχοντας επικαλεσθεί πολλαπλά κριτήρια (π.χ. οικονομική αδυναμία, ασθένεια, πολυτεκνία ταυτόχρονα) θα λαμβάνει τη μετεγγραφή.
Οικονομικά πλαφόν.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι – σύμφωνα με προσχέδιο τουλάχιστον – θα τεθούν δύο οικονομικά πλαφόν 5.000 και 8.000 ευρώ ανά μέλος της οικογενείας του αιτούντος, τα οποία θα μοριοδοντούνται και διαφορετικά. Η ίδια επιτροπή θα κρίνει και τα αιτήματα για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή σε ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις φοιτητών που σπουδάζουν σε ΑΕΙ του εξωτερικού.
Μετεγγραφές δεν θα επιτρέπονται ανάμεσα σε τμήματα ή σχολές του ίδιου ιδρύματος ή μεταξύ τμημάτων και σχολών ιδρυμάτων που εδρεύουν στη ίδια περιφέρεια, ενώ οι αιτούντες θα μπορούν να ζητήσουν μετεγγραφή σε έως δύο ΑΕΙ των πλησιέστερων πόλεων όπου οι γονείς ή οι ίδιοι δηλώνουν μόνιμη κατοικία. Προτεραιότητα θα δίνεται σε μετεγγραφές στις εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης πόλεις.
Όλα αυτά συζητούνται και εξετάζονται αυτές τις μέρες από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, μαζί με τις υπόλοιπες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που σκοπεύουν να καταθέσουν σύντομα στη Βουλή ο Αριστείδης Μπαλτάς και ο Τάσος Κουράκης. Συνεπώς ενδέχεται να προκύψουν κάποιες αλλαγές ώσπου να φθάσει στη βουλή, όπως εξάλλου και σε άλλες προβλέψεις του νομοσχεδίου.
Μεγάλες Αλλαγές.
Πρόκειται για το γνωστό – και ήδη πολυσυζητημένο, παρότι ακόμα δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή – νομοσχέδιο που θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και ειδικά στην Τριτοβάθμιας που επιστρέφει στη δεκαετία του ’80. Μεταξύ άλλων, προβλέπει επαναφορά ασύλου, κατάργηση των συμβουλίων ιδρυμάτων (τα οποία αντιδρούν εντόνως) και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, επιστροφή φοιτητικής ψήφου στις πρυτανικές εκλογές, εξομοίωση διδακτικών με πιστωτικές μονάδες κ.λπ. Αλλά και στη  Δευτεροβάθμια προβλέπει έλεγχο ωραρίου και αργιών, φροντιστηρίων και ιδιωτικών σχολείων ( επίσης αντιδρούν έντονα), ρυθμίσεις υπέρ των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αλλαγή τρόπου μεταθέσεων και μοριοδοτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών,, κατάργηση αξιολόγησης και πολλά ακόμα θέματα που έχουν ήδη δημιουργήσει σοβαρές αντιδράσεις.
Τα 10 κριτήρια


  • Τέκνα θυμάτων τρομοκρατίας σύμφωνα με το Ν. 1897/1990
  • Πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες (Φ.151/122732/Β6 – είναι 58 στον αριθμό) εφόσον έχουν διαπιστωθεί ιατρικά, ή έχουν κάνει δωρεά οργάνου ή μυελού οστών σε  συγγενή α’ ή β’ βαθμού.
  • Κατά κεφαλή εισόδημα μελών την οικογένειας που δεν υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ. Θα πριμοδοτείτε με περισσότερα μόρια  από όσους έχουν κατά κεφαλήν εισόδημα έως 8.000 ευρώ.
  • Ορφανοί και από του δύο γονείς
  • Πολύτεκνοι ή τέκνα πολύτεκνων
  • Έχοντες αδελφό ή αδελφή φοιτητή πρώτου κύκλου σπουδών εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου. Η μετεγγραφή αφορά πλησιέστερη πόλη φοίτησης αδελφού κατοικίας γονέων.
  • Γονείς ή τέκνα πολυμελούς οικογένειας με τρία ζώντα τέκνα.
  • Υποψήφιοι με γονείς, τέκνα αδέλφια ή σύζυγο που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες (οι ίδιες που περιγράφονται στη Φ. 151/122732/Β6) ή πιστοποιημένη αναπηρία 67% και άνω (σ.σ. εδώ θα έπρεπε να προστεθεί και αναπηρία του ίδιου του υποψηφίου).
  • Υποψήφιο με γονείς ή κηδεμόνες, ένας εκ των οποίων ή και οι δύο αθροιστικά έχουν αποδεδειγμένα συμπληρώσει δέκα μήνες ανεργίας εντός τρέχοντος έτους.
  • Ορφανοί από έναν γονέα ή τέκνα άγαμης μητέρας.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ/Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr

*****************2014**************
Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. γίνονται συνήθως  το δευτερό δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου  και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων.

Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με εγκύκλιο που θα εκδώσει το υπουργείο Παιδείας.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες στα Τ.Ε.Ι. εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο.


ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι πρωτοτείς  στο τμήμα που πέτυχαν είναι τα εξής:
Αίτηση για εγγραφή.
-Τίτλος απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.
-Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
-Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
- Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑ_Α Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΟΤΕ Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ). 
Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων σχολών.

******************************************

Βάσεις 2014 στο results.it.minedu.gov.gr

Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους όλες τις βάσεις για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων των γενικών λυκείων για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2014. Τα αποτελέσματα έχουν αποσταλεί επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου εκτυπώνονται οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία εντός της ημέρας.
Συγκρίσεις βάσεων:

*******************************************
δείτε ακόμη ....>>> 

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2015
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΒΑΣΕΩΝ ΑΝΑ ΣΧΟΛΗ -ΕΠΑΛ

Στις 10:00 το πρωί, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr


πληκτρολογώντας


α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,


β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).


Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Πέμπτης.


Επίσης, την ίδια μέρα, Πέμπτη 28-8-2014, στις 10:00, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών - αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών - Μελών της Ε.Ε. μη Ελληνικής καταγωγής.


Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://moreresults.minedu.gov.gr



Read more: http://my-mosxato.blogspot.com/2014/06/2014-2014.html#ixzz3dij4mgiS
Share on Google Plus

About .

Ψευτης News
    Blogger Comment
    Facebook Comment