Ελεύθερες παραλίες για όλα τα βαλάντια

 

Υπάρχουν και οικονομικές λύσεις για βουτιές στην Αττική...

Καταγάλανες παραλίες, κρυφές ακρογιαλιές με αμμουδιές ή βράχια… Στην Αττική, υπάρχουν πλαζ για όλα τα γούστα και τα βαλάντια… Τις καθημερινές οι περισσότερες
από αυτές δεν έχουν πάρα πολύ κόσμο ωστόσο τα σαββατοκύριακα «βουλιάζουν».
Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που σε κάποιες θα δείτε τους νέους να έχουν στρώσει την ψάθα τους στην άμμο και να έχουν ξαπλώσει δεδομένου ότι δεν πρόλαβαν να πιάσουν μία ξαπλώστρα. Δεν έχουν όμως όλες ένα μπαρ στην παραλία για να έχουν και ξαπλώστρες. Κάποιες είναι τελείως ελεύθερες και το μόνο που θα χρειαστεί να πληρώσετε μέχρι να φτάσετε, είναι τη βενζίνη και τον καφέ ή το φαγητό στην αμμουδιά.
Υπάρχουν όμως και αυτές που δεν έχουν είσοδο αλλά υποχρεούστε να καταβάλλετε το αντίτιμο για να κλείσετε μία ξαπλώστρα ώστε να μην σας κάψει ο ήλιος.
Παραλία Αγίου Κοσμά
Μπαίνετε από την πεζογέφυρα της Ποσειδώνος. Η παραλία αυτή παλιά ήταν ιδιωτική όμως μετά τις παρεμβάσεις του δήμου Ελληνικού είναι πια ελεύθερη για το κοινό. Μπορείτε λοιπόν με ψάθα και πετσέτα να στρώσετε στην άμμο και να απολαύσετε το μπάνιο σας…
Άλλωστε, πρόκειται για μία από τις πιο κοντινές παραλίες της πρωτεύουσας και πολύ εύκολα προσβάσιμη. Έτσι λοιπόν, αν δεν έχετε αυτοκίνητο ή μηχανάκι, μπορείτε με τις συγκοινωνίες (οι περισσότερες έχουν αφετηρία την οδό Ακαδημίας) να φτάσετε εκεί σε περίπου μισή ώρα αν ξεκινάτε από το κέντρο της πρωτεύουσας. Τώρα, αν ανήκετε στους πιο τυχερούς που μένουν σε περιοχές κοντά στην παραλιακή, μπορείτε να κάνετε τις βουτιές σας καθημερινά…
Παραλία Γλυφάδας
Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στην περιοχή της Γλυφάδας υπάρχει ελεύθερη πλαζ. Οπότε, οργανωθείτε καλά με τα απαραίτητα από το σπίτι και ετοιμαστείτε για βουτιές. Δεν είναι δύσκολο να τη βρείτε. Όπως θα κινείστε επί τη λεωφόρου Ποσειδώνος, ακολουθήστε την πινακίδα που γράφει προς παραλία της Γλυφάδας. Θα τη βρείτε. Επίσης, μπορείτε να φτάσετε εκεί με κάποια συγκοινωνία που ξεκινά από το κέντρο της πρωτεύουσας ή από την περιοχή της Δάφνης (ακριβώς έξω από το μετρό).

Καβούρι

Κατά μήκος της περιοχής, υπάρχει άφθονος χώρος για μπάνιο. Υπάρχει μάλιστα ένα σημείο στην πλαζ, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες (αλλά με ελεύθερη είσοδο) για τις οποίες πληρώνεις. Όμως, κανείς δεν σας απαγορεύει να στρώσετε στην αμμουδιά.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τον καφέ σας από το καφέ που υπάρχει ενώ λίγα μέτρα πιο πάνω, υπάρχει ένα περίπτερο, από το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε νερά και οτιδήποτε άλλο κρίνετε απαραίτητο.
Στην παραλία υπάρχει άφθονος χώρος για να παίξετε ρακέτες και ότι άλλο θέλετε. Και φυσικά το σημείο είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο. Αν έχετε αυτοκίνητο, θα το παρκάρετε ακριβώς από πάνω από την ακτή ενώ με το λεωφορείο θα χρειαστεί να περπατήσετε λίγο (περίπου 4 λεπτά από το σημείο της στάσης).

Στη Βουλιαγμένη

Ακριβώς απέναντι από τον Αστέρα της Βουλιαγμένης υπάρχει ένας μικρός κόλπος που είναι ελεύθερος για το κοινό. Το σημείο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τη δεύτερη είσοδο της πλαζ της περιοχής.
Είναι προτιμότερο να πάτε εκεί με αυτοκίνητο εκτός φυσικά κι αν είστε κάτοικος της περιοχής. Προμηθευτείτε μόνο νερό και οτιδήποτε άλλο για να δροσίζεστε… Και το πιο σημαντικό. Μην ξεχάσετε τα αντηλιακά σας!
Λιμανάκια Βουλιαγμένης
Εάν δεν σας πιάσει κίνηση στο δρόμο, θα κάνετε περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο. Υπάρχει και η λύση της συγκοινωνίας για την οποία φυσικά θα χρειαστεί να κάνετε λίγη παραπάνω υπομονή μέχρι να φτάσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συγκοινωνίες (λεωφορείο 116 από τη Γλυφάδα).

Η συγκεκριμένη παραλία έχει καθαρά νερά και είναι κατάλληλη για μπάνιο αλλά μέσα και έξω από το νερό έχει βράχια και δεν ενδείκνυται για τα μικρά παιδιά αφού είναι άπατα.
Αν πάτε με παρέα, έχετε το νου σας τριγύρω, καθώς την προτιμούν και για γυμνισμό.
Μαύρο Λιθάρι
Θα κάνετε περίπου μία ώρα αν μένετε στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η παραλία είναι ελεύθερη αλλά σε κάποιο τμήμα αυτής υπάρχουν τοποθετημένες ομπρέλες και ξαπλώστρες για τις οποίες πληρώνετε. Όμως, αν δεν θέλετε να προστατευτείτε από τον ήλιο, μπορείτε να στρώσετε στην αμμουδιά. Υπάρχει μπαρ από πάνω από το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ και ότι άλλο θέλετε και φυσικά μπορείτε να παίξετε ρακέτες.

Άγιος Νικόλαος στην Ανάβυσσο
Η συγκεκριμένη παραλία δεν φαίνεται από το δρόμο. Χρειάζεται λοιπόν για να φθάσετε εκεί να μπείτε από τον παράδρομο της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων. Πρόκειται για μία αρκετά καλή παραλία στην οποία θα βρείτε κάθε ηλικίας ανθρώπους.

Σούνιο
Σε κάποια από τις παραλίες του Σουνίου θα βρείτε και καντίνα για να πάρετε καφέ και ότι άλλο χρειάζεστε. Είναι προτιμότερο να πάτε εκεί με αυτοκίνητο. Όμως, τις Κυριακές θα ταλαιπωρηθείτε από την κίνηση καθώς οι περισσότεροι αθηναίοι προτιμούν να πηγαίνουν για μπάνιο προς εκείνα τα μέρη αφού τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν είσοδο. Όμως, αν αντέχετε την κίνηση, οι παραλίες θα σας δικαιώσουν.
Στο Σχοινιά
Πρόκειται για μία από τις περιοχές που είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των πολιτών και κυρίως των νέων. Θα κάνετε περίπου 40 λεπτά με το αυτοκίνητο για να φθάσετε εκτός κι αν πέσετε σε κίνηση. Υπάρχουν σε πολλά σημεία φοίνικες, ξαπλώστρες, παρτέρια και πέργκολες. Παντού υπάρχει άμμος και η παραλία ενδείκνυται και για μπάλα στην άμμο αλλά και για ρακέτες.

Αν δεν επιλέξετε το Καράβι (το οποίο είναι και το πιο γνωστό) μπορείτε να πάτε στα διπλανά μαγαζιά και αν θέλετε, για να μην πληρώσετε ξαπλώστρες, μπορείτε να στρώσετε στην άμμο. Από εσάς εξαρτάται…
Για μπάνιο στο Πόρτο Ράφτη
Τα σαββατοκύριακα συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο καθώς πηγαίνουν και ΚΤΕΛ που ξεκινούν δρομολόγιο από το Πεδίον του Άρεως. Εάν θέλετε να φτάσετε εκεί, πρέπει να αρχίσετε από νωρίς το πρωί για να προλάβετε ξαπλώστρα. Αλλά αν δεν σας πειράζει, υπάρχει και άμμος για να στρώσετε την ψάθα σας και να μην πληρώσετε το αντίτιμο. Ο κόσμος που συχνάζει εκεί είναι όλων των ηλικιών.

Βουτιές στην Ψάθα
Απέχει κάτι παραπάνω από μία ώρα από την Αθήνα. Έχει καθαρά νερά και είναι κατάλληλη για μπάνιο. Μέσα και έξω υπάρχει βότσαλο ενώ υπάρχει μέρος με ξαπλώστρες για τις οποίες πληρώνετε. Μπορείτε να παραγγείλετε καφέ από τις σερβιτόρες που περνάνε από την παραλία. Επίσης, αν πεινάσετε, υπάρχουν παντού αρκετές ταβέρνες για να τσιμπήσετε κάτι.

Μάτι και Ζούμπερι
Πολύ ψηλά στην προτίμηση των πολιτών πάντως είναι και οι παραλίες κοντά στη Νέα Μάκρη. Το Μάτι είναι πιο οικογενειακό και μοναχικό ενώ στη δεύτερη παραλία πηγαίνουν περισσότεροι νεολαίοι.

Το Ζούμπερι διαθέτει beach bar και πολλά γήπεδα για αθλήματα. Και τα δύο απέχουν περίπου 30 χλμ από την Αθήνα και εξυπηρετούνται από το ΚΤΕΛ αλλά οι περισσότεροι επισκέπτες τους είναι οι κάτοικοι των γύρω περιοχών.
Share on Google Plus

About .

Ψευτης News
    Blogger Comment
    Facebook Comment