Ρε "πατριώτες" της αντιπολίτευσης κάντε ένα καλό για τη χώρα ! ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ !!!




Άκουσον ! Σκέψη στην κυβέρνηση να αποσύρει τους βουλευτές της μετά την πρώτη ψηφοφορία

Στο τραπέζι των διεργασιών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση βρίσκεται τις τελευταιές ώρες το ενδεχόμενο να αποσύρουν τους βουλευτές του από τη Βουλή μετά το τέλος της
πρώτης ψηφοφορίας, που θα αφορά την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, η αποχώρηση των βουλευτών της τρικομματικής κυβέρνησης, ώστε να μην μπουν στη διαδικασία να ψηφίσουν υπέρ ή κατά των προτάσεων των κομμάτων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης να μην υπάρξουν διαρροές κατά τις ψηφοφορίες.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η διάσκεψη των προέδρων στην Βουλή για την λήψη απόφασης σχετικά με την αυριανή ψηφοφορία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η πρόταση της πλειοψηφίας της διάσκεψης αφορά σε τρεις κάλπες, ανά πρόταση και ανά κατηγορία.

Η συνεδρίαση διεξήχθη σε «πολεμικό» κλίμα με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης.

Έντονα καταγγελτικός εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Βουλή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης. Όπως υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης η πρόταση της πλειοψηφίας να στηθούν τρεις κάλπες στην ψηφοφορία παραβιάζει την μυστικότητα της ψήφου και νοθεύει την ελευθερία βούλησης του βουλευτή. Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αύριο στην Ολομέλεια θα είναι είτε να στηθούν 4 κάλπες όσα και τα εγκαλούμενα πρόσωπα ή μία κάλπη με 4 ψηφοδέλτια.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην πρόταση της συγκυβέρνησης για τρεις διαφορετικές ψηφοφορίες, πρόταση που αναμένεται να καταθέσει και αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει να διεξαχθεί μία ψηφοφορία για την πρόταση της συγκυβέρνησης, μία ψηφοφορία για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και μία ψηφοφορία για την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του έκανε λόγο για άρση της μυστικότητας της ψηφοφορίας, «Είναι αδιανόητο να καταλύεται η ομαλή κοινοβουλευτική λειτουργία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και επέκρινε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι «αυτοενοχοποιείται ζητώντας τέτοιου είδους διαδικασία».

Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι τυχόν απόφαση να στηθούν τρεις κάλπες θα σημαίνει ότι η υπόθεση με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ οδηγείται σε κουκούλωμα, ενώ περιέχει και τον κίνδυνο να μην παραπεμφθεί κανένας».

Για «προσπάθειες συγκάλυψης» της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ έκανε λόγο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματος να στηθούν τέσσερις κάλπες στην ψηφοφορία για τη συγκρότηση ή μη επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση θα ληφθεί αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής. Εξάλλου αυτό έχει ζητήσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει δώσει εντολή να αποφασίσουν οι βουλευτές για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ξεκίνησε κύκλο επαφών με όλους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων προκειμένου να συγκεραστούν όλες οι απόψεις και να βρεθεί η «χρυσή τομή» ωστε να αποφορτιστεί και το εκρηκτικό κλίμα που υπάρχει.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η αυριανή διαδικασία θα αρχίσει στις 10 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία το απόγευμα. Πηγές από την Βουλή κάνουν λόγο για διεξαγωγή της ψηφοφορίας στις 6 το απόγευμα ωστόσο αυτό με κάθε επιφύλαξη καθώς η αυριανή μέρα αναμένεται μακρά.
Share on Google Plus

About .

Ψευτης News
    Blogger Comment
    Facebook Comment