Απεβίωσε ο Ralph Baer, ο κατά πολλούς «πατέρας των βιντεοπαιχνιδιών»



Φτωχότερη είναι σήμερα η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, αφού όπως έγινε γνωστό, ο Ralph Baer έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.
Ο κατά πολλούς "πατέρας των βιντεοπαιχνιδιών", έγραψε τη δική του ιστορία στο χώρο παρουσιάζοντας την πρώτη κονσόλα παιχνιδιών η οποία είχε αρχικά την ονομασία Brown Box αλλά στη συνέχεια με την εμπορική της κυκλοφορία, απέκτησε την ονομασία Magnavox Odyssey. Η συγκεκριμένη κονσόλα θεωρείται ότι έθεσε τα θεμέλια για ολόκληρη τη βιομηχανία των video games όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Ακόμη ο Baer δημιούργησε και το πρώτο περιφερειακό για κονσόλα, ένα light gun το οποίο συνόδευε ένα παιχνίδι σκοποβολής καθώς και το δημοφιλές παιχνίδι Simon.

Καθ'όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Baer είχε αναγνωριστεί για τα επιτεύγματα της καριέρας του, αποσπώντας το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνολογίας από τον τότε Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών George W. Bush κάτι που τον έκανε μέλος του Hall Of Fame των Εθνικών Εφευρετών. Το 2008 έλαβε το βραβείο Game Developers Choice Pioneer απ' όπου και το παρακάτω βίντεο δηλώνοντας μάλιστα ότι «εκτιμώ την τιμή και κατασκευάζω ακόμα διάφορα πράγματα. Σας χαιρετώ».


 Site: Gamasutra
 Site: Wikipedia Ralh Baer

Share on Google Plus

About .

Ψευτης News
    Blogger Comment
    Facebook Comment