Οι χρυσές “επενδύσεις” της εταιρείας που διοργάνωνε τα συνέδρια του “Ανδρίκου” Παπανδρέου.




(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΥΡΙΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, πριν προχωρήσετε στην Bad Bank. Μπορεί να σας γλιτώσει από περιπέτειες.)

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2009. Η επίμαχη περίοδος όπου Ελληνικά CDS έκαναν φτερά, κάποιοι μιλούσαν για
τιτανικούς και κάποιοι άλλοι έκαναν χρυσές επενδύσεις. Ήταν ένας μήνας που έχει ηδη σημαδέψει τις ψυχές και τα κορμιά των Ελλήνων, με αίμα στους δρόμους, κατάθλιψη στις καρδιές και Εθνικό ξεπούλημα.

Η εταιρεία C&C του κυρίου Γριβέα ήταν αυτή που διοργάνωνε τα συνέδρια του αδελφου του πρωθυπουργού για την “πράσινη ανάπτυξη”. Μην τα ξαναλέμε. Χθες όμως, ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε μία λίστα σύμφωνα με την οποία η εν λόγω εταιρεία έλαβε ένα κολοσσιαίο δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Σχεδόν 18 εκατομμύρια Ευρώ. Στην συνέχεια, εντοπίσαμε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας σύμφωνα με το οποίο το δάνειο ήταν επισφαλές, αλλά και η όλη διαδικασία συγχωνευσεων, συνεργασιών κλπ έγινε με απόλυτη αδιαφάνεια χωρίς να τηρηθούν ούτε οι βασικοί όροι της επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

Σήμερα το Ολυμπία σας παρουσιάζει, πως ένα κολοσσιαίο δάνειο από κρατική τράπεζα που πληρώνει το Ελληνικός λαός μέσω μνημονίου, μπορεί να κάνει φτερά για άλλες πολιτείες και μαγικά νησιά. Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι από την έκθεση των ορκωτών λογιστών για την εταιρεία C&C στις 8 Ιουνίου 2010.

Η εταιρεία λοιπόν, παρουσίασε μία κολοσσιαία, προκλητική αύξηση δανεισμού μέσα σε μόλις ένα έτος.

Την ίδια στιγμή δηλαδή που χιλιάδες επιχειρήσεις έβλεπαν τα πλαφόν τους να κλείνουν καταχρηστικά από τις τράπεζες, την ρευστότητα να εξαϋλώνεται από την αγορά, τον κόσμο να αρχίζει να χάνει τις δουλειές του, αυτή η εταιρεία 5πλασίασε τον δανεισμό της! Παρόλο που τα γενικότερα μεγέθη της είχαν μειωθεί.

Θα πείτε, μπορεί η εταιρεία να είχε κάποιο σοβαρότατο business story. Μία τεράστια επένδυση στα χαρτιά που θα την γέμιζε εκατομμύρια. Ας μην ξεχνάμε ότι στις περιόδους κρίσης υπάρχουν πάντα κάποιοι που κερδίζουν. Στην Ελλάδα πχ, όσοι σόρταραν παντοιοτρόπως πάνω στην κατάρρευση, γέμισαν χρήμα. Υποβοηθούμενοι συμπτωματικά, από κάτι δηλώσεις για τιτανικούς που εκτίναξαν τα Spreads. Αλλά αυτό ίσως να είναι άσχετο με την συγκεκριμένη ιστορία.

Τι έγιναν λοιπόν αυτά τα 15 εκατομμύρια Ευρώ; Διότι αυτό ήταν το ποσό όπως βλέπετε και στην κατάσταση. Δείτε:

Στις 15 Δεκεμβρίου πάρθηκε η απόφαση να αγοραστούν τιτανοτεράστιες εταιρείες τύπου LTD, Griveasvatsika κλπ. Εταιρείες κολοσσοί που μεσουρανούν το παγκόσμιο στερέωμα. Εταιρείες βεβαίως με έδρα στην Κύπρο και μετόχους, ε, ας αφήσουμε και κάτι για τους “λειτουργούς”…

Οπωσδήποτε ο κύριος Προβόπουλος δεν θα πήρε είδηση ούτε το δάνειο, που σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία ήταν θαλασσοδάνειο χωρίς εγγυήσεις, ούτε βεβαίως κάποια περίεργη εκροή τον Δεκέμβρη του 2009. Ούτε καν το Τ3 – Τ10 δεν παρατήρησε ο άνθρωπος, τόσο απασχολημένος ήταν.
Αν νομίζετε ότι αυτό ήταν ότι πιο περίεργο έχετε ακούσει, γελιέστε. Έπονται και άλλα…

Share on Google Plus

About .

Ψευτης News
    Blogger Comment
    Facebook Comment