Βόμβα Βαξεβάνη: Υπάρχει και δεύτερη λίστα Λαγκάρντ!




Τι αποκαλύπτει ο Κώστας Βαξεβάνης για τη λίστα Λαγκάρντ που ήρθε την Άνοιξη του 2010 στην Ελλάδα;

Για προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρντ από τους Παπακωνσταντίνου και
Βενιζέλο, που την εμφάνιζαν ως παράνομη λίστα ώστε να μην ελεγχθεί, ενώ η λίστα είχε έρθει στην Ελλάδα από την Άνοιξη του 2010, κάνει λόγο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Σε άρθρο του στο περιοδικό HOT DOC, ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι η απόκρυψη της ακριβούς ημερομηνίας παραλαβής της λίστας από την Γαλλία δείχνει ότι η λίστα Λαγκάρντ είχε έρθει νωρίτερα από τον Οκτώβριο του 2010 στην Ελλάδα και το περιεχόμενο της ήταν γνωστό, και γι” αυτό έγινε προσπάθεια να εμφανιστεί ως παράνομο και μη αξιοποιήσιμο υλικό κατά την παράδοση στον κ.Παπακωνσταντίνου. «Υπάρχουν λίστες με παρασκηνιακές ενέργειες» γράφει ο κ.Βαξεβάνης και φωτογραφίζει τους κυρίους Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο ενώ κάνει αναφορές και στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και στη σχέση του με τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κώστα Μπίκα, τον οποίο θεωρεί ότι εμπλέκεται στην παράδοση της πρώτης λίστας.

«Σκηνοθέτησαν τη δεύτερη παράδοση για να μην αξιοποιηθεί η λίστα»

Όπως σημειώνει, «αυτοί που σκηνοθετούσαν την παράδοση (σ.σ. του Οκτωβρίου 2010 στον κ.Παπακωνσταντίνου) γνώριζαν ήδη τι περιέχει η Λίστα» και «το ζητούμενο στη δεύτερη παράδοση ήταν να εμφανιστεί ως παράδοση παράνομου υλικού που δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί». Γι” αυτό το λόγο, ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών δόθηκαν οδηγίες ώστε η δεύτερη λίστα να χειριστεί ως ανεπίσημο υλικό, δηλαδή χωρίς πρωτόκολλα και έγγραφα. «Έτσι σκηνοθετήθηκε μια ανεπίσημη παραλαβή παράνομου και μη αξιοποιήσιμου υλικού».

Ουσιαστικά ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η λίστα Λαγκάρντ ήρθε στην Ελλάδα τρεις φορές:

Την πρώτη φορά ανεπίσημα την Άνοιξη του 2010, μέσω μυστικών υπηρεσιών ή πώλησης του CD.
Την δεύτερη φορά, τον Οκτώβριο του 2010 στον κ.Παπακωνσταντίνου, με επίσημη παράδοση από τη Γαλλία αλλά σκηνοθετημένα «ως ανεπίσημη παραλαβή παράνομου και μη αξιοποιήσιμου υλικού» από την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Την τρίτη φορά, επίσημα τον Δεκέμβριο του 2012 στην κυβέρνηση Σαμαρα.

Ο κ.Βαξεβάνης υπογραμμίζει το γεγονός ότι όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα κατέθεσαν πως δεν θυμούνται πότε ακριβώς ήρθε η λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα. Ούτε ο κ.Παπακωνσταντίνου ούτε ο πρέσβης κ.Χαλαστάνης θυμούνται ποια μέρα του Οκτωβρίου παρέλαβαν τη λίστα. «Δεν το έχουν καν σημειώσει σε κάποιο ημερολόγιο» γράφει και επισημαίνει ότι ο εργαστηριακός έλεγχος του USB stick που έχει στην κατοχή του έδειξε ότι αυτό δημιουργήθηκε από ένα CD αρκετούς μήνες πριν: στις 4 και 5 Αυγούστου 2010, εποχή που «ο πρώην υπουργός υποστηρίζει πως δεν είχε καν τη λίστα στην κατοχή του». Ο δημοσιογράφος τονίζει ακόμα ότι η δημιουργία του USB δεν έγινε με απλή αντιγραφή αρχείων αλλά με επεξεργασία των στοιχείων κάθε αρχείου καθώς διήρκεσε συνολικά 2 ημέρες.

Βαξεβάνης: Ο Βενιζέλος ομολόγησε ότι η λίστα ήρθε την Άνοιξη του 2010

Ο δημοσιογράφος αναφέρει ακόμα άλλα στοιχεία που τον κάνουν να πιστεύει ότι η λίστα Λαγκάρντ που έχει ο ίδιος στην κατοχή του προέρχεται από άλλη «ανεπίσημη» παραλαβή που έγινε πολύ πιο πριν από την εποχή που υποστηρίζει ο κ.Παπακωνσταντίνου και η δικογραφία. Όπως γράφει το γεγονός αυτό είχε «ομολογήσει» και ο κ.Βενιζέλος. Σύμφωνα με τον κ.Βαξεβάνη, μιλώντας στις 8 Δεκεμβρίου 2012 στην Επιτροπή της Βουλής ο κ. Βενιζέλος είχε πει: «Επειδή η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει ήδη επιληφθεί και ορθώς του ζητήματος που έχει προκύψει με το ηλεκτρονικό υλικό που είχε δοθεί ατύπως την άνοιξη του 2010 από τη Γαλλία στην Ελλάδα για καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετική τράπεζα, θεωρώ ότι είναι χρήσιμη η ενημέρωσή της απευθείας από εμένα».

Ο κ.Βαξεβάνης συνδέει ακόμα μερικά γεγονότα:

Τα αρχεία που έχει στο USB stick του δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2009 και εκτυπώθηκαν στις 13 Οκτωβρίου του 2009. «Η συγκεκριμένη ημερομηνία τυγχάνει να είναι ημερομηνία αλλαγής ηγεσίας στην ΕΥΠ και ανάληψης της διοίκησής της από τον Κώστα Μπίκα, άνθρωπο της εμπιστοσύνης του Γιώργου Παπανδρέου» επισημαίνει.
Την δήλωση του τότε γενικού γραμματέα Φορολογίας Δημήτρη Γεωργακόπουλου τον Απρίλιο του 2010 ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε επαφή με κάποιον που πουλούσε CD με ονόματα Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα, με τίμημα 4-6 εκατ. ευρώ. Ο δημοσιογράφος συνδέει το γεγονός αυτό με ένα άλλο γεγονός: «στις 23 Μαρτίου 2010», γράφει «ο υφυπουργός Φίλιππος Σαχινίδης υπογράφει να εκταμιευτεί ποσό 10 εκατ. ευρώ από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Οικονομικών».

Το γεγονός ότι τα αρχεία στο CD με τη λίστα Λαγκάρντ που ήρθε το Δεκέμβριο του 2012 έχουν διαφορετικά ονόματα (του τύπου BUP.123456789.xls) από τα αρχεία που υπάρχουν στο δικό του στικάκι, που όπως λέει είναι αντίγραφο του USB που έκανε ο κ.Παπακωνσταντίνου τον Οκτώβριο του 2010. «Πιθανόν προέρχονται από δύο CD, ενώ είναι ίδια σε περιεχόμενο» γράφει.
Το γεγονός ότι η παράδοση της λίστας Λαγκάρντ από τις γαλλικές αρχές τον Δεκέμβριο του 2012 έγινε επίσημα «τηρώντας πρωτόκολλο με κάθε νομιμότητα». Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι το ίδιο έγινε και τον Οκτώβριο του 2010, αλλά από τις ελληνικές αρχές επιμελώς σκηνοθετήθηκε μια ανεπίσημη παραλαβή. Για επιβεβαίωση των ισχυρισμών του παραθέτει την κατάθεσή της Σμαράγδας Πιτένη, μέλος της αποστολής που παρέλαβε το Δεκέμβριο του 2012 το CD: «Η γαλλική πλευρά διαβεβαίωσε την ελληνική αντιπροσωπεία ότι ο παραδοθείς ψηφιακός δίσκος είναι πανομοιότυπος με αυτόν που παραδόθηκε σε παλαιότερο χρόνο και με την ίδια διαδικασία σε έλληνα διπλωματικό εκπρόσωπο» κατέθεσε η κ.Πιτένη.
Share on Google Plus

About .

Ψευτης News
    Blogger Comment
    Facebook Comment